/

Lima Penduduk UAE Jadi Jutawan Setiap Bulan Melalui Skim Cepat Kaya

DUBAI, 22 Feb. - Sekurang-kurangnya lima penduduk Emiriyah Arab Bersatu (UAE) menjadi jutawan setiap bulan melalui cabutan bertuah yang menawarkan hadiah berjumlah sejuta dirham atau lebih (RM1=1.13 dirham).

Akhbar Gulf News melaporkan bahawa sehingga kini, tidak kurang 905 juta dirham telah dibayar kepada sekurang-kurngnya 325 pemenang tujuh skim cepat kaya itu pada kadar lebih kurang 18.5 juta dirham sebulan.

Laporan itu menyebut bahawa sesetengah penduduk negara yang kaya raya ini berkongsi wang untuk melabur dalam skim itu setiap bulan dan berkongsi hadiahnya secara sama rata apabila menang.

Ada antara mereka menggunakan wang yang dimenangi itu untuk menikmati kehidupan mewah dan ada juga yang menabungnya sebagai persiapan menghadapi masa susah, kata laporan itu.

Satu daripada skim berkenaan, "Mashreq Millionaire", yang dilancarkan pada 1995 dan merupakan skim cepat kaya yang paling awal diperkenalkan di UAE, telah melahirkan 159 jutawan setakat ini.

Skim lain termasuk Dubai Duty Free, Abu Dhabi Duty Free, Postcard Millionaire, Citi Bank-Damas and RAK Bank Millionaire Programmes dan National Bonds.

try , Sabtu, Februari 23, 2008 | 0 komentar :: Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

...lagi Artikel yang Berkaitan :

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.

Salam Blogger.... !!! .

0 komentar :: :

1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "

Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog