Ramallah, 8 Nov. 2013 - Penyiasat Palestin semalam berkata Israel dianggap "satu-satunya suspek" dalam kematian Yasser Arafat selepas ujian makmal menunjukkan bekas presiden itu terbunuh akibat keracunan polonium.
Ketua penyiasat Tawfiq Tirawi berkata, Israel adalah satu-satunya suspek utama dalam pembunuhan Yasser dan siasatan menyeluruh akan diteruskan bagi mengesahkan butiran kes berkenaan. "Penyiasat mengkaji keputusan ujian saintis Switzerland (didedahkan kelmarin) yang menyokong kemungkinan Yasser diracun.
"Ini adalah jenayah abad ke-21," katanya di sidang media semalam. Tawfiq berkata, matlamat asas siasatan itu adalah untuk mengetahui siapa mendalangi pembunuhan Yasser.
Sementara itu pegawai Palestin semalam menuntut siasatan antarabangsa dijalankan bagi membongkar pembunuh Yasser.
Pegawai kanan Pertubuhan Pembebasan Palestin, Wasel Abu Yusef berkata, keputusan ujian makmal membuktikan bekas pemimpin mereka itu diracun dengan polonium (sejenis logam radioaktif).
"Bahan itu hanya dimiliki sesebuah kerajaan, bukan orang persendirian.
"Justeru jenayah itu dilakukan sebuah negara," katanya dalam satu kenyataan, semalam. Bercakap kepada media di Lausanne saintis Switzerland berkata, keputusan ujian tidak mengesah atau menafikan polonium sebagai sumber sebenar kematian Yasser. - AFP
Sabtu, November 09, 2013
|
0
komentar ::
Blog Gadgets

,

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.
Salam Blogger.... !!! .
The Blog 2x5

Anda sedang membaca artikel tentang Israel satu-satunya suspek racun Yasser silahkan Anda COPAS di situs anda atau sebar luaskan artikel ini, jangan lupa untuk meletakkan link dibawah ini sebagai sumbernya...!!!
0 komentar :: :
1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "