Jumaat : 25 April 2025   
@ 27 Syawal 1446H / 6:38 PM

8Isnin,April

Agensi perisikan Jerman pintas 2.9 juta SMS, e-mel

BERLIN, 7 April 2013 - Agensi perisikan utama Jerman memintas berjuta-juta e-mel dan mesej khidmat pesanan ringkas (SMS) pada setiap tahun tetapi ia hanya menemui 290 mesej yang mencurigakan pada 2011, tahun paling terkini data rasmi tersebut yang didedahkan kepada umum semalam.

 

Perkhidmatan perisikan persekutuan BND menggunakan perisian yang boleh membaca mesej dan mendengar per bualan telefon untuk mencari perkataan berkaitan ke ganasan, pengedaran senjata dan penyeludupan manusia.

 

Laporan rasmi tersebut yang disiapkan oleh jawatankuasa Parlimen mengenai agensi-agensi perisikan menyatakan, hampir 2.9 juta mesej telah dipintas pada 2011 tetapi hanya 290 yang relevan untuk disiasat.

 

BND diberi kuasa untuk memintas mesej yang masuk dan keluar dari Jerman dalam usaha memerangi keganasan dan jenayah terancang. - dpa

 

Unknown , Isnin, April 08, 2013 | 0 komentar :: Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

...lagi Artikel yang Berkaitan :

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.

Salam Blogger.... !!! .

0 komentar :: :

1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "

Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog