2+4 hrs...Twogether Fourever

Ahad : 6 April 2025   
@ 8 Syawal 1446H / 9:34 PM

22Isnin,Oktober

Telefon pintar diguna 1 bilion

LONDON, 20 Okt. - Jumlah pengguna telefon pintar di seluruh dunia kini mencecah satu bilion.
 
Menurut pakar, itu bermakna, satu daripada tujuh orang memiliki telefon pintar di dunia, dan angkanya boleh berganda dalam tempoh paling singkat tiga tahun.

Telefon pintar mula diperkenalkan pada 1996, namun memerlukan rangkaian digital pantas bagi membolehkannya berhubung antara satu sama lain.
 
Lima tahun lalu, Apple melancarkan iPhone yang menjadi revolusi kepada pasaran telefon pintar yang bukan sekadar membantu meningkatkan jualan jenamanya, tetapi turut muncul sebagai pesaing kepada Samsung.
 
Jurucakap Kajian Pakar Strategi Analitis, Scott Bicheno berkata, peningkatan bilangan pengguna yang mahu melayari Internet menggunakan telefon bimbit merupakan satu faktor menyumbang kepada pertambahan jualan alat telekomunikasi tersebut.
 
"Apple telah merevolusi rekaan telefon pintar dan banyak membantu perkembangan industri.
 
"Sejak itu, pasaran telefon pintar menjadi seperti medan pertempuran yang hebat," katanya.
 
Apple telah menjual lebih lima juta unit iPhone edisi baharunya dalam tempoh tiga hari selepas dilancarkan bulan lalu. - AGENSI
 
Unknown , Isnin, Oktober 22, 2012 | 0 komentar :: Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

...lagi Artikel yang Berkaitan :

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.

Salam Blogger.... !!! .

0 komentar :: :

1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "

Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog