2+4 hrs...Twogether Fourever

Selasa : 15 April 2025   
@ 17 Syawal 1446H / 12:16 AM

16Isnin,Julai

Labah-labah tetikus diperkenalkan

Perangkap seram. Tetikus bernilai RM89 ini diisi dengan labah-labah yang sebenar di dalam akrilik lut sinar dan mengeluarkan cahaya lampu LED.
 
WASHINGTON, 15 Julai 2012 - Satu lagi ciptaan terbaru mungkin menjauhkan pengguna komputer yang takut dengan serangga perosak apabila tetikusnya diisi labah-labah atau kumbang yang diawet.
 
Tetikus dijual pada harga AS$28 (RM89) mempunyai seekor labah-labah awet ditanam dalam akrilik lut sinar dan mengeluarkan cahaya menerusi sistem lampu LED.
 
Tetikus itu dipasang menerusi slot USB dan mempunyai warna yang sentiasa berubah-ubah di sekeliling serangga ketika keadaan gelap.
 
Tetikus yang dianggap unik dunia dipasarkan di kompleks muzium Smithsonian, Amerika Syarikat (AS) dan turut menjual tetikus diisi kumbang hijau yang diawet.
 
"Saya mahukan sesuatu alat yang boleh menakutkan rakan saya. Tetikus ini nampak menarik ditambah pula dengan perubahan warna lampu semasa dalam keadaan gelap dan memperlihatkan serangga yang di dalamnya seolah-olah masih hidup,"kata seorang pembeli.
Unknown , Isnin, Julai 16, 2012 | 0 komentar :: Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

...lagi Artikel yang Berkaitan :

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.

Salam Blogger.... !!! .

0 komentar :: :

1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "

Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog