2+4 hrs...Twogether Fourever

Ahad : 27 April 2025   
@ 29 Syawal 1446H / 9:13 AM

19Jumaat,Ogos

London kota fesyen 2011

Ikon Britain pengaruhi kedudukan

LOS ANGELES : London mengatasi New York sebagai ibu negara fesyen bagi 2011, didorong minat media dalam rekaan warga British mendiang Alexander McQueen dan Kate Middleton, kata firma penyelidikan Global Language Monitor.

Dalam satu kajian membabitkan kekerapan publisiti yang disiarkan media cetak dan elektronik, kedudukan London melonjak dari tempat ketiga ke tangga pertama pada 2011, menewaskan New York yang berada di atas sejak beberapa tahun kajian itu dijalankan.

"Kami melihat kesan dua bintang dan ikon media, Kate Middleton dan Alexander McQueen yang mampu meningkatkan ranking London sebagai kota fesyen global," kata penganalisis fesyen firma penyelidikan Global Language Monitor, Bekka Payack.
Beliau berkata, Kate menjadi ikon fesyen antarabangsa selepas pertunangan dan perkahwinan dengan pewaris takhta Britain, Putera William pada April lalu.

McQueen membunuh diri pada 2010, tetapi jenama fesyennya terus berkembang.

Lima ibu negara fesyen terkemuka dunia adalah Paris di tangga ketiga, diikuti Milan dan Los Angeles, manakala Berlin dan Singapura menyertai 10 teratas untuk kali pertama sejak kajian itu dijalankan lapan tahun lalu. - Reuters
Adam Merah , Jumaat, Ogos 19, 2011 | 0 komentar :: Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

...lagi Artikel yang Berkaitan :

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.

Salam Blogger.... !!! .

PENULIS Adam Merah

CHAIRMAN :: Saya bermula di blog ini pada februari 2007 selepas dijemput oleh Mr. Ttuyup. Pada bulan november 2007 saya mengambilalih sepenuhnya bloh ini daripada Mr. Ttuyup, tetapi bermula Mac 2008 saya mengubah bentuk dan corak penampilan blog ini. Saya pernah mengubah alamat blog ini kepada www.red10.tk yang diperolehi secara percuma. Selepas setahun kemudian alamat ini dipadamkan selepas pihak terbabit mengenakan bayaran.

0 komentar :: :

1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "

Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog