Nir Barkat menegaskan tidak akan membenarkan bandar itu dipecahkan menjadi dua kawasan berasingan demi memenuhi permintaan untuk menjadikannya pusat pentadbiran negara merdeka Palestin yang bakal dibentuk.
"Ianya (pembahagian Baitulmaqdis) tidak akan berlaku, ia bukan tindakan semulajadi dan ia perbuatan yang salah dari semua segi," katanya semasa lawatan ke New York.
Menurutnya, menjadi kesalahan besar jika Israel memberikan bandar itu kepada Palestin kerana sudah diketahui bandar yang dipisahkan menjadi dua kawasan berbeza tidak akan berfungsi dengan baik.
Barkat turut menolak kutukan masyarakat antarabangsa mengenai tindakan rejim Zionis memusnahkan hotel bersejarah milik Palestin di Baitulmaqdis Timur bagi membina penempatan haram Yahudi, kelmarin.:
Setiausaha Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Ban Ki-moon dan Setiausaha Negara Amerika Syarikat, Hillary Clinton mengutuk tindakan meroboh Hotel Shepherd's yang hanya akan meningkatkan ketegangan Israel-Palestin.
Rejim Zionis akan menggunakan tapak hotel yang dimusnahkan itu bagi membina pangsapuri mewah untuk didiami pendatang haram Yahudi di kawasan yang dituntut rakyat Palestin sebagai bakal ibu negara mereka.

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.
Salam Blogger.... !!! .
Nama Penuh saya ialah Cik NiNe Binti Che Kadir, saya menggunakan nama pena C9 dan Cik 9P. Mulus

0 komentar :: :
1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "