Jumaat : 14 Mac 2025   
@ 15 Ramadan 1446H / 1:41 AM

9Jumaat,November

Cadangan Bina Stesen Angkasa : China Nafi

BEIJING, 7 Nov, - Agensi Angkasa China hari ini menafikan satu laporan akhbar tempatan mengenai rancangan China untuk membina stesen angkasa menjelang tahun 2020.

"Tiada cadangan dikemukakan oleh kerajaan setakat ini mengenai langkah untuk membina stesen angkasa," kata jurucakap China National Space Administration, Li Guoping, kepada pemberita dalam satu persidangan akhbar di sini.

Beliau berkata China hanya akan memberi tumpuan kepada penerbangan angkasa kendalian manusia dan eksplorasi bulan.

Sebuah akhbar rasmi berbahasa Inggeris China hari ini memetik seorang pereka bentuk pelancar probe ke bulan yang pertama sebagai memberitahu bahawa satu bengkel berskala kecil seberat 20 tan sedang dirancang bagi tahun 2020, dan ia dijangka menjadi stesen operasi dunia yang kedua selepas Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS).

Long Lehao memberitahu China Daily bahawa China sedang membangunkan pelancar roket generasi baru itu dengan menggunakan teknologi baru tercanggih, dan ia termasuk pembinaan roket pengangkut masih belum dibina, Long March 5. - Bernama



: Jika anda mempunyai sebarang cadangan atau pandangan mengenai Artikel / 'Poasting' di atas, Kami mengalu-alukan komen anda kepada kami. [ sebarang aduan, cadangan, pendapat, rencana atau sebagainya ]
try , Jumaat, November 09, 2007 | 0 komentar :: Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

...lagi Artikel yang Berkaitan :

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.

Salam Blogger.... !!! .

0 komentar :: :

1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "

Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog