/

Bunyi Semulajadi Paling Indah Di Dunia Ditemui Di Sarawak

Air terjun di Taman Negara Kubah, yang terletak 22km dari Kuching.
 
RAKAMAN bunyi-bunyian semula jadi termasuk bunyi katak, burung dan serangga dari Taman Negara Kubah di Kuching, Sarawak, telah dinilai sebagai "bunyi yang paling indah di dunia" oleh laman web gaya hidup BeautifulNow (www.BeautifulNow.is ) yang berpangkalan di Amerika Syarikat.
 
Pemenang telah diumumkan di laman web baru-baru ini dan juga di laman web perkongsian muzik, Soundcloud.com, selepas pencarian bunyi-bunyian paling indah di dunia dilakukan selama sebulan.
 
Pengumuman itu telah dipetik oleh laman web gaya hidup dan alam semulajadi yang lain sebelum pengguna internet di Malaysia mula berkongsi berita itu di media sosial awal minggu ini.
 
Jurugambar dan jururakam bunyi Australia, Marc Anderson mengemukakan rakaman, bertajuk 'Dusk By The Frog Pond', di bawah kategori 'Persekitaran Liar'.
 
Pendengar mengundi untuk tempat teratas dari penyertaan oleh lebih 10 peserta akhir.
 
Pengerusi The Sound Agency, Julian Treasure, sebuah syarikat penjenamaan yang mempunyai pelanggan termasuk Harrod, Honda dan Nokia, mencipta pertandingan tersebut.
 
Dalam temu bual audio yang disiarkan di laman web, Treasure berkata rakaman Anderson adalah "rakaman kaya dengan kehidupan paling menakjubkan dan paling 'hidup'" dan menyatakan ia menjadi sebab mengapa pengundi memilihnya.
 
Versi lengkap rakaman dan dua wawancara dengan Anderson boleh didengar dalam talian di http://www.beautifulnow.is/sound .
 
Marjaki Rawo , Rabu, April 16, 2014 | 0 komentar :: Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

...lagi Artikel yang Berkaitan :

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.

Salam Blogger.... !!! .

PENULIS Marjaki Rawo

Saya dikenali dengan nama Helang Merah dan nama panggilan, J.Ki, Saya mula menyertai blog ini bermula Oktober 2008

0 komentar :: :

1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "

Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog