2+4 hrs...Twogether Fourever

Sabtu : 26 April 2025   
@ 28 Syawal 1446H / 6:00 AM

17Selasa,Disember

Misi baru China ke bulan 2017

BEIJING, 17 Disember 2013 - China mahu melancarkan misi penjelajahan ke bulan untuk peringkat seterusnya pada 2017 selepas mereka berjaya mencatat sejarah sebagai negara ketiga berjaya melancarkan program angkasa lepas tersebut.
 
Misi baru tersebut menandakan fasa ketiga program menjelajah lunar dengan kenderaan robotik yang dianggap sebagai laluan kepada China merealisasikan impian mereka untuk menghantar angkasawan ke bulan selepas 2020.
 
Pakar program angkasa lepas di Universiti Shanghai, He Qisong memberitahu penyelidikan ke atas sampel sumber mineral bulan diharap dapat membantu menyelesaikan masalah di bumi pada masa akan datang.
Kelmarin, kenderaan robotik Jade Rabbit selamat mendarat di atas permukaan bulan untuk menjayakan misi mengenal pasti sumber mineral di sebuah kawah tandus di Bay of Rainbow, laporan dipetik dari Reuters.
 
Unknown , Selasa, Disember 17, 2013 | 0 komentar :: Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

...lagi Artikel yang Berkaitan :

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.

Salam Blogger.... !!! .

0 komentar :: :

1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "

Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog