2+4 hrs...Twogether Fourever

/

Pengecas guna 'pelapik' minuman

Alat ini boleh diterbalikkan kepada dua bahagian berlainan mengikut suhu minuman pengguna. Foto: Epiphany Labs


NEW CASTLE, 17 Februari 2013 - Pengguna tidak lagi akan berhadapan kesukaran untuk mengecas telefon bimbit pada masa akan datang dengan terhasilnya ciptaan dari sebuah syarikat berpusat di New Castle, Pennsylvania.

Alat pengecas mudah alih digelar Epiphany One Puck kelihatan seperti pelapik untuk minuman panas atau sejuk yang terdiri daripada dua bahagian berlainan.

Difahamkan, alat ini berfungsi menggunakan teknologi enjin Stirling yang menukar haba kepada tenaga bagi mengalirkan kuasa untuk mengecas bateri peranti elektronik.

Tim Joseph dari Epiphany Labs berkata, ciptaan mereka diharap dapat menjadi perintis untuk menghasilkan bekalan kuasa lebih murah dengan hanya menggunakan haba.

"Epiphany One Puck masih dalam peringkat prototaip dan ia dijangka berada di pasaran pada awal tahun depan," katanya.

Pada masa ini, syarikat di Amerika Syarikat itu sedang berusaha bagi mendapatkan dana berjumlah 63,000 pound (RM300,300) untuk membiayai projek pengeluaran produk tersebut. - MailOnline

Unknown , Isnin, Februari 18, 2013 | 0 komentar :: Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

...lagi Artikel yang Berkaitan :

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.

Salam Blogger.... !!! .

0 komentar :: :

1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "

Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog