S |
ebagai orang Melayu beragama Islam, persahabatan sentiasa membuat Anda bersemangat. Kata lain, ini dipanggil ikhwan. Anda akan makin bersemangat apabila Anda melihat sahabat Anda turut bersemangat.
Agama kita memberi prioriti pada persahabatan, bahkan memberi ganjaran apabila sesuatu dilakukan secara bersama-sama, tepatnya secara berjemaah.
Pahala sembahyang 27 kali ganda lebih banyak dari pahala sembahyang bersendirian. Hal ini boleh Anda adaptasi dalam usaha memburu impian. Dalam usaha nak berjaya,pasti ganjarannya lebih besar serta lebih bermakna apabila Anda mengusahakannya bersama-sama sahabat Anda.
Dalam perniagaan, pelajaran, kerjaya dan kekeluargaan, persahabatan memainkan peranan penting. Berusaha sendiri memang boleh, tapi Anda tak akan dapat mengelak dari bertanya pada orang lain serta belajar benda baru daripada orang lain.
Dalam bersama-sama berusaha, Anda memberi idea dan menerima idea baru dari sahabat Anda.
Anda memberi cadangan pada sahabat Anda, kemudian menerima cadangan dari sahabat Anda pula. Ini dipanggil give and take.
Bersahabatlah walau di manapun jua Anda berada. Kegembiraan dan kejayaan jadi lebih manis apabila Anda merasainya bersama orang-orang di sekeliling Anda.

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.
Salam Blogger.... !!! .
Nama Penuh saya ialah Cik NiNe Binti Che Kadir, saya menggunakan nama pena C9 dan Cik 9P. Mulus

0 komentar :: :
1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "