Nasa akan membina kenderaan angkasa berdasarkan rekaan Curiosity.
WASHINGTON, 6 Disember 2012 - Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas Kebangsaan (Nasa) kini dalam perancangan menghantar sebuah kenderaan angkasa baru ke Marikh.
Pengumuman dibuat sejurus Nasa menerima keputusan pertama mengenai ujian terhadap tanah planet merah itu melalui Curiosity.
Pengurusan Nasa, Charles Bolden dalam kenyataan memberitahu, Curiosity telah menjumpai beberapa kesan sebatian seperti air dan oksigen pada tanah berkenaan.
Menurut beliau, kenderaan angkasa baru itu akan direka berdasarkan Curiosity bagi mengurangkan kos serta risiko masalah kejuruteraan.
"Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama, mahu AS menjadi peneraju utama program penjelajahan ini dan kita akan menghantar manusia pada 2030 ke Marikh," kata Bolden. - AP
Blog GadgetsTerima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.
Salam Blogger.... !!! .
PENULIS
Tanpa Nama
EXECUTIVE DERECTOR :: Saya, Blogger Tanpa Nama, Lihat atas, Lihat Bawah, Lihat Belakang, Lihat Depan, teruskan perjalanan ini, Itulah wajah kehidupan kita di atas muka bumi ALLAH ini..
((((((( 'The unKnown' / 'The Blog Noname' )))))


0 komentar :: :
1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "