2+4 hrs...Twogether Fourever

Jumaat : 14 Mac 2025   
@ 15 Ramadan 1446H / 12:18 PM

20Rabu,Julai

Trend isteri pukul suami

JEDDAH : Purata seramai 140 isteri di bandar raya ini memukul suami mereka dalam sebulan, iaitu 20 peratus daripada kes seumpama itu yang dilaporkan di seluruh negara setiap tahun.
 
Golongan isteri hanya akan mengambil tindakan ganas apabila mereka sudah hilang sabar dan tidak dapat mengawal kemarahan mereka, kata Fathiyyah Al-Quraish, anggota Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Saudi kepada Arab News mengenai laporan peningkatan kes isteri memukul suami di negara itu.
 
Fathiyyah menolak sebarang bentuk keganasan yang dilakukan baik oleh lelaki atau perempuan, tetapi dia berkata, wanita mempunyai cara yang terhad untuk menunjukkan rasa marah mereka, termasuk melakukan keganasan.
Dia mahukan lebih banyak pusat kaunseling keluarga dan institusi sosial ditubuhkan untuk mengatasi trend ini. "Kita harus memberi lebih perhatian kepada isu ini sebelum ia merebak," katanya.
 
Ketua Jabatan Pendamai di Mahkamah Awam di Makkah, Mokhtar Muhammad Mawloud, yang juga seorang kaunselor keluarga berkata, pihaknya telah menyelesaikan beberapa pertikaian antara suami dan isteri. - AN
Cik NiNe Che Kadir , Rabu, Julai 20, 2011 | 0 komentar :: Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

...lagi Artikel yang Berkaitan :

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.

Salam Blogger.... !!! .

PENULIS Cik NiNe Che Kadir

Nama Penuh saya ialah Cik NiNe Binti Che Kadir, saya menggunakan nama pena C9 dan Cik 9P. Mulus

0 komentar :: :

1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "

Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog