2+4 hrs...Twogether Fourever

/

Bahaya filem 3D terhadap kesihatan

TOKYO - Beberapa syarikat barangan elektrik di Jepun mengeluarkan amaran mengenai bahaya filem 3D terhadap kesihatan penonton.

Kumpulan syarikat itu, termasuk Toshiba, Sharp dan Hitachi menjalinkan kerjasama dengan kerajaan untuk mengeluarkan buku panduan mengenai kesan sampingan akibat menonton imej 3D.

Menurut kumpulan itu, filem-filem 3D mampu menyebabkan pening, loya dan mata lesu.

"Kami tidak fikir ini akan menjadi masalah besar kepada majoriti penonton," kata jurucakap kumpulan syarikat itu, Koichi Imai.

Menurutnya, penonton boleh mendapatkan buku panduan tersebut di pawagam dan premis perniagaan.

"Perkara paling mudah untuk seseorang yang berasa tidak sihat kerana menonton filem 3D adalah dengan berhenti menonton," katanya.

Muhammad Ttuyup , Selasa, April 27, 2010 | 0 komentar :: Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

...lagi Artikel yang Berkaitan :

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.

Salam Blogger.... !!! .

PENULIS Muhammad Ttuyup

CHAIRMAN / FOUNDER :: Saya adalah pengasas dan pemilik Asal Blog Ini yang di mulakan pada tahun April 2004, dan menggunakan alamat blog http://ttuyup.blogspot.com. Pada awal tahun 2007 saya menjemput en. Adam Merah menyertai blog ini dan pada akhir tahun yang sama, saya meminta en. Adam menguruskan blog ini untuk saya.

0 komentar :: :

1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "

Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog