ANAK-ANAK tidak sepatutnya terlepas vaksinasi terhadap cacar air.
DI Amerika Syarikat, imunisasi terhadap penyakit yang menyerang kanak-kanak telah menyelamatkan jutaan nyawa dan mengurangkan malah menghindarkan terus penyakit-penyakit berjangkit.
Vaksin cacar air sering dilupakan oleh ibu bapa kerana menyangka penyakit itu mudah diubati dan tidak serius jika terkena anak-anak mereka.
Menurut satu kajian rekod kesihatan kanak-kanak dari usia setahun hingga lapan tahun di Colorado mendapati ratusan kanak-kanak dijangkiti cacar air yang teruk kerana tidak pernah mendapat vaksin.
Bukan setakat itu, kanak-kanak yang divaksin mampu melalui fasa penyembuhan dengan lebih pantas manakala risiko bagi yang tidak divaksin itu meningkat sembilan kali ganda.
Lebih teruk, walaupun selepas divaksin, kanak-kanak itu berisiko untuk mendapat jangkitan berulang.

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.
Salam Blogger.... !!! .
CHAIRMAN / FOUNDER :: Saya adalah pengasas dan pemilik Asal Blog Ini yang di mulakan pada tahun April 2004, dan menggunakan alamat blog http://ttuyup.blogspot.com. Pada awal tahun 2007 saya menjemput en. Adam Merah menyertai blog ini dan pada akhir tahun yang sama, saya meminta en. Adam menguruskan blog ini untuk saya.

0 komentar :: :
1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "