2+4 hrs...Twogether Fourever

/

Minta Big Bang dibatalkan

LONDON - Sekumpulan saintis memfailkan permohonan di sebuah mahkamah di Eropah untuk menghentikan satu eksperimen bersejarah bagi merungkai rahsia teori Big Bang kerana bimbang boleh menyebabkan Bumi musnah, lapor sebuah akhbar semalam.

Eksperimen menelan belanja sebanyak £4.4 bilion (RM27 bilion) itu bertujuan untuk merungkai misteri kejadian alam semester.


GAMBAR menunjukkan mesin yang Large Hadron Collider yang digunakan untuk menguji teori Big Bang.

Bagaimanapun, para saintis bimbang, selain memperoleh maklumat penting berhubung kewujudan kehidupan, uji kaji paling besar dalam sejarah dunia itu mungkin menjadi punca hari kiamat.

Dalam eksperimen tersebut, beberapa saintis membina satu mesin yang dikenali sebagai Large Hadron Collider dan uji kaji itu akan bermula dalam tempoh sembilan hari lagi.

Namun, beberapa saintis bimbang mesin yang dibina di bawah tanah di sempadan Perancis dan Switzerland itu akan mewujudkan satu lubang hitam yang akan menelan bumi.

Mesin itu akan menghentam partikel-partikel sub-atom pada kelajuan cahaya bagi mewujudkan situasi yang berlaku tidak lama selepas kewujudan alam semester.

Seorang pakar Jerman, Profesor Rossler berkata, Pertubuhan Eropah Untuk Penyelidikan Nuklear mengaku bahawa projek itu akan mewujudkan lubang hitam.

Wakil kumpulan saintis yang mencabar uji kaji itu, Otto Rossler berkata, mesin itu akan mewujudkan beberapa lubang hitam kecil tetapi dalam tempoh empat tahun ia akan mengembang sehingga menelan bumi. - Agensi
try , Selasa, September 02, 2008 | 0 komentar :: Best Blogger Tips
  • Share On Facebook
  • Digg This Post
  • Stumble This Post
  • Tweet This Post
  • Save Tis Post To Delicious
  • Float This Post
  • Share On Reddit
  • Bookmark On Technorati
Blog Gadgets

...lagi Artikel yang Berkaitan :

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.

Salam Blogger.... !!! .

0 komentar :: :

1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "

Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog