Bagaimanapun ia menasihatkan bakal pembeli rumah supaya tidak tergesa-gesa membelinya memandangkan banyak lagi projek perumahan yang masih dalam perancangan sehingga 2010.
Ia berkata kerajaan Singapura akan terus mengawasi harga dan bersedia memberikan maklumat berkaitan pada masa yang sesuai.
Terdapat kira-kira 65,400 unit kediaman persendirian dalam perancangan setakat September lepas, dan daripada jumlah itu kira-kira 41,600 unit perumahan persendirian baru dijangka disiapkan tahun ini hingga 2010, demikian menurut URA dalam satu kenyataan.
Kira-kira 38,000 unit masih lagi dalam perancangan ataupun 50 peratus belum lagi dijual oleh pemaju, katanya.
Ini tidak mengambil kira tapak-tapak yang disediakan untuk pembangunan menerusi program Jualan Tanah Kerajaan (GLS), katanya.
URA berkata berdasarkan indeks harga anggaran hartanah perumahan persendirian, harga meningkat dari 160 mata dalam suku ketiga 2007 kepada 170.5 mata dalam suku keempat, naik 6.6 peratus berbanding dengan peningkatan 8.3 peratus dalam suku sebelumnya.
.
Jika anda mempunyai sebarang cadangan atau pandangan mengenai Artikel / 'Poasting' di atas, Kami mengalu-alukan komen anda kepada kami. [ sebarang aduan, cadangan, pendapat, rencana atau sebagainya ]
Khamis, Januari 03, 2008
|
0
komentar ::
Blog Gadgets

,

Terima kasih atas kunjungannya, Bila anda suka dengan artikel ini silakanlah JOIN TO MEMBER BLOG atau berlangganan geratis Artikel dari blog ini, daftarkan email anda pada form subscribe diatas . Pergunakan vasilitas diblog ini untuk mempermudah anda. Bila ada masalah dalam penulisan artikel ini silahkan kontak saya melalui kotak komentar yang ada dibawah atau gunakan fasilitas yang ada diblog ini untuk menghubingi saya.
Salam Blogger.... !!! .
The Blog 2x5

Anda sedang membaca artikel tentang Harga Perumahan Persendirian Di Singapura Naik 31 Peratus Pada 2007 silahkan Anda COPAS di situs anda atau sebar luaskan artikel ini, jangan lupa untuk meletakkan link dibawah ini sebagai sumbernya...!!!
0 komentar :: :
1. Komentar SPAM Akan secepatnya dihapus
Konversi Kode Forum Diskusi Join to Blog2. Pastikan untuk " Berlangganan Lewat Email " untuk membangun kreatifitas blog ini
3. Cek komentar masuk sebelum bertanya.
4. Link aktiv tidak akan berpungsi.
5. Dilarang menyebarluaskan artikel tanpa persetujuan dari saya.
6. Untuk mengajukan pertanyaan diluar postingan diatas, silahkan klik " Forum Diskusi "
7. Bergabung dengan kami untuk menjadi member Klik " Join to Member "
8. Komentar yang mengandung code tag HTML, konversikan terlebih dulu silahkan klik " Konversi Kode "