KUALA LUMPUR – Raja Gula Tan Sri Robert Kuok Hock Nien kekal sebagai orang paling kaya di Malaysia jauh meninggalkan pesaing terdekatnya, T. Ananda Krishnan, demikian menurut majalah Malaysian Business.Majalah itu dalam keluaran 16 Februari meletakkan kekayaan Kuok sebanyak RM58.11 bilion, yang menyumbang hampir 36 peratus daripada jumlah kekayaan 40 orang terkaya.
ROBERT KUOK (kanan) dan ANANDATaikun itu menambah RM25.7 bilion ke dalam kekayaannya tahun lepas, berikutan harga ekuiti meningkat.
Bagaimanapun, ia berkata, kekayaan Ananda Krishnan mencatatkan penurunan sedikit kepada RM19.63 bilion.
Sementara itu Tan Sri Lee Shin Cheng daripada IOI Corporation Bhd, buat pertama kalinya memahat nama dalam tiga kedudukan teratas dengan harta RM14.94 bilion. – Bernama
Walaupun kekayaan mereka susut sampai 50% sekali pun mereka tetap tersenarai paling kaya. Apa yang penting, mereka taklah frust sampai nak mengakhiri kehidupan, yang pasti mereka tak akan duduk diam untuk memastikan sesuatu berlaku untuk meningkatkan lagi nilai kekayaan mereka. Itulah yang perlu kita pelajari.
BalasPadam